Honden trimmen

VERHAARBEHANDELING
De hond wordt gewassen met de daarvoor bedoelde shampoo en daarna worden de losse haren verwijderd met een sterke waterblazer en geborsteld met speciale borstels. Al de haren die nog moeten verharen komen hierdoor los te zitten, de hond zal nog 1 tot 3 dagen flink verharen. Daarna heeft u 2 tot 3 maanden geen haar in huis.

INKORTEN
Bij deze trimtechniek wordt het haar met een effileerschaar ingekort tot de gewenste lengte is bereikt. De haarwortel blijft in de huid zitten.

SCHEREN
Bij deze trimtechniek wordt het haar met een tondeuse (met of zonder opzetkam) ingekort tot de gewenste lengte is bereikt. De haarwortel blijft in de huid zitten.

ONTKLITTEN
Het verwijderen van klitten uit de vacht, doormiddel van o.a. borstelen en kammen. In hele erge situaties is het beter voor het dier om hem te laten scheren.

KNIPPEN
Bij deze trimtechniek wordt het haar met een schaar ingekort tot de gewenste lengte is bereikt. De haarwortel blijft in de huid zitten.

WASSEN & FÖHNEN
Het dier wordt lekker gewassen met de beste shampoo en daarna goed droog geföhnd.

PLUKKEN
Bij deze trimtechniek wordt de bovenste (dode) haarlaag met wortel en al verwijderd, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Na een goede plukbeurt, blijft de ondervacht staan. Wanneer je een plukhond niet eens in de zoveel tijd laat plukken, loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt.

ONTWOLLEN
Het verwijderen van overig, dood haar en wol door middel van speciaal uitwolgereedschap.

OREN EN NAGELS
Het oorsmeer wordt verwijderd en de nagels worden geknipt. Dit word bij iedere behandeling gedaan